Mirosław Lasota

Pracował dla austriackiej firmy „Fahnenberg&Nier”, kilku polskich importerów wina w tym „WIN CIN” Sp. z o.o.,  „Wina Konesera”, „Partner Center”, „WINERS”, „WINO MAKŁOWICZ”, dla najbardziej znanych hoteli i restauracji na Dolnym Śląsku,  w tym hoteli MERCURE, SOFITEL, MONOPOL, SCANDIC, QUBUS. Współpracował między innymi z Robertem Makłowiczem. Obecnie związany z importerami „ERA WINA” oraz „LA CANTINA” współpracuje z wieloma wybitnymi restauracjami na terenie DOLNEGO ŚLĄSKA i OPOLSZCZYZNY, w tym z hotelami jak SOFITEL czy QUBUS, a także restauracjami KOBE w Jeleniej Górze, MANUFAKTURA w Świdnicy, STÓL na SZWEDZKIEJ czy FUZJA we Wrocławiu, w Opolu z CULTURĄ I VINO. Prowadzi szkolenia, warsztaty dla miłośników wina, wine tastingi, kolacje komentowane Kursy i certyfikaty:

  • Kurs wiedzy o winie / 2006 / prowadzony przez Stowarzyszenie Sommelierów Polskich,
  • Kurs wiedzy o winie WSET LEVEL 2 INTERMEDIANTE  /2010/,
  • Kurs wiedzy o winie WSET LEVEL 3 INTERMEDIANTE  /2017/.
Call Now Button