live cooking

Live Cooking to nie tylko nieprzeciętny pokaz gotowania na żywo, ale także doskonała rozrywka i szansa na poznanie warsztatu pracy profesjonalnych kucharzy.

To także  kulinarny sposób na uatrakcyjnienie branżowych spotkań lub prywatnych imprez a także ciekawy pomysł na wyjątkowy prezent.

Decydując się na wizytę w restauracji zastanawiamy się, czy podane danie jest odpowiednio przygotowane, a przede wszystkim czy jest świeże i zdrowe. Taką wiedzę można uzyskać podczas warsztatów Live Cooking Show.

Podczas Live Cooking Show Państwo sami przygotują potrawy, których jakość ocenią profesjonalni kucharze.

Każde menu jest szyte na miarę i ustalane wedle upodobań kulinarnych uczestników. Nie ograniczamy się tylko do jednej kuchni, dlatego w naszej ofercie posiadamy wiele stacji kulinarnych takich jak dania wegetariańskie, regionalne, jak również orientalne. W tym zakresie nie mamy żadnych barier.

Porozmawiajmy

Skontaktuj się z nami w celu ustalenia szczegółów.
Telefon +48 512 835 227
E-mail michal.bula@mobilnekuchnie.pl

    Pierwsze w Polsce
    Modułów gastronomicznych
    Zawodowych kucharzy
    Popisowych dań

    stacje live cooking

    Stacja z pierogami

    Na stacji z pierogami, poznają Państwo tajniki przygotowania  pierogów z ciasta francuskiego.
    Ze względu na kilkukrotne  chłodzenie ciasta, sporą jego część przygotujemy wcześniej.
    Nasi Goście nauczą się również jak można uformować pierogi oraz czym je faszerować z ogólnodostępnych produktów.
    Na stacji przygotowane zostaną pierogi ze szpinakiem, pomidorami suszonymi i gorgonzolą oraz z pomidorami concasse, bazylią i parmezanem (formowane w kwadraty).

    Danie jednogarnkowe

    Na stacji danie jednogarnkowe wspólnie przygotujemy gulasz z wołowiny. Goście pokroją i zamarynują wołowinę a także przygotują wszystkie elementy składające się na finalne danie.
    Ze względu, na krótki czas przygotowania, główne mięso na pokaz zamarynujemy wcześniej, natomiast na miejscu zamarynujemy mięso dodatkowe w celu przekazania wiedzy o marynowaniu. Daniem jakie zostanie finalnie przygotowane będzie wołowina po burgundzku z czerwonym winem oraz  ciecierzycą

    Dania grillowe

    Na stacji grillowej przygotujemy kilka dań z różnego rodzaju mięsa, ryby, warzyw oraz skrobi.
    Wytłumaczymy procesy smażenia steków oraz trzy rodzaje formowania dań mięsnych.
    Przygotowane zostaną:

    • marynowane steki z antrykotu (porcjowanie, marynowanie, grillowanie, sposób podania)
    • burgery wołowe z mlekiem skondensowanym (przygotowanie, formowanie, grillowanie)
    • suvlaki z greckim sosem tza-tziki (uformowanie, grillowanie, przygotowanie sosu)
    • łosoś gravlax grillowany (suszenie, marynowanie, grillowanie)
    • grillowane warzywa oraz skrobia (formowanie, marynowanie)

    Sushi

    Sushi to jedna z najpopularniejszych kuchni XXI wieku. Sushi chciałby zrobić każdy ale nie każdy wie jak dobrze je przygotować.
    Dobre Sushi to połączenie wiedzy Sushi Mastera, zamiłowania do Japońskich smaków i dobrania odpowiednich produktów.
    Na naszych warsztatach Sushi wspólnie przygotujemy:

    • Japońską zupę Ramen na palonych kościach z wołowiną
    • Zupę curry z krewetkami
    • Tempurę krewetkową
    • Filadelfia Rolls
    • Hosomaki z rybą
    • Futomaki z tuńczykiem i łososiem
    • Futomaki na słodko

    良い食欲 – SMACZNEGO

    Stacja z deserami

    Na stacji cukiernia wspólnie przygotujemy popularne i łatwe do przygotowania w domu desery. Pierwsza propozycja to pieczony deser podany na zimno na bazie żółtek i śmietany.
    Drugi natomiast na bazie serka mascarpone i wanilii, deser chłodzony podany w kieliszkach z biszkoptami moczonymi w esencjonalnej kawie z amaretto.

    biuro mobilnych kuchni

    biuro@mobilnekuchnie.pl

      Call Now Button