live cooking
Live Cooking to nie tylko nieprzeciętny pokaz gotowania na żywo, ale także doskonała rozrywka i szansa na poznanie warsztatu pracy profesjonalnych kucharzy.
To także kulinarny sposób na uatrakcyjnienie branżowych spotkań lub prywatnych imprez a także ciekawy pomysł na wyjątkowy prezent.
Decydując się na wizytę w restauracji zastanawiamy się, czy podane danie jest odpowiednio przygotowane, a przede wszystkim czy jest świeże i zdrowe. Taką wiedzę można uzyskać podczas warsztatów Live Cooking Show.
Podczas Live Cooking Show Państwo sami przygotują potrawy, których jakość ocenią profesjonalni kucharze.
Każde menu jest szyte na miarę i ustalane wedle upodobań kulinarnych uczestników. Nie ograniczamy się tylko do jednej kuchni, dlatego w naszej ofercie posiadamy wiele stacji kulinarnych takich jak dania wegetariańskie, regionalne, jak również orientalne. W tym zakresie nie mamy żadnych barier.
stacje live cooking
Stacja z pierogami
Na stacji z pierogami, poznają Państwo tajniki przygotowania pierogów z ciasta francuskiego.
Ze względu na kilkukrotne chłodzenie ciasta, sporą jego część przygotujemy wcześniej.
Nasi Goście nauczą się również jak można uformować pierogi oraz czym je faszerować z ogólnodostępnych produktów.
Na stacji przygotowane zostaną pierogi ze szpinakiem, pomidorami suszonymi i gorgonzolą oraz z pomidorami concasse, bazylią i parmezanem (formowane w kwadraty).
Danie jednogarnkowe
Na stacji danie jednogarnkowe wspólnie przygotujemy gulasz z wołowiny. Goście pokroją i zamarynują wołowinę a także przygotują wszystkie elementy składające się na finalne danie.
Ze względu, na krótki czas przygotowania, główne mięso na pokaz zamarynujemy wcześniej, natomiast na miejscu zamarynujemy mięso dodatkowe w celu przekazania wiedzy o marynowaniu. Daniem jakie zostanie finalnie przygotowane będzie wołowina po burgundzku z czerwonym winem oraz ciecierzycą
Dania grillowe
Na stacji grillowej przygotujemy kilka dań z różnego rodzaju mięsa, ryby, warzyw oraz skrobi.
Wytłumaczymy procesy smażenia steków oraz trzy rodzaje formowania dań mięsnych.
Przygotowane zostaną:
- marynowane steki z antrykotu (porcjowanie, marynowanie, grillowanie, sposób podania)
- burgery wołowe z mlekiem skondensowanym (przygotowanie, formowanie, grillowanie)
- suvlaki z greckim sosem tza-tziki (uformowanie, grillowanie, przygotowanie sosu)
- łosoś gravlax grillowany (suszenie, marynowanie, grillowanie)
- grillowane warzywa oraz skrobia (formowanie, marynowanie)
Sushi
Sushi to jedna z najpopularniejszych kuchni XXI wieku. Sushi chciałby zrobić każdy ale nie każdy wie jak dobrze je przygotować.
Dobre Sushi to połączenie wiedzy Sushi Mastera, zamiłowania do Japońskich smaków i dobrania odpowiednich produktów.
Na naszych warsztatach Sushi wspólnie przygotujemy:
- Japońską zupę Ramen na palonych kościach z wołowiną
- Zupę curry z krewetkami
- Tempurę krewetkową
- Filadelfia Rolls
- Hosomaki z rybą
- Futomaki z tuńczykiem i łososiem
- Futomaki na słodko
良い食欲 – SMACZNEGO
Stacja z deserami
Na stacji cukiernia wspólnie przygotujemy popularne i łatwe do przygotowania w domu desery. Pierwsza propozycja to pieczony deser podany na zimno na bazie żółtek i śmietany.
Drugi natomiast na bazie serka mascarpone i wanilii, deser chłodzony podany w kieliszkach z biszkoptami moczonymi w esencjonalnej kawie z amaretto.