live cooking

Live Cooking to nie tylko nieprzeciętny pokaz gotowania na żywo, ale także doskonała rozrywka i szansa na poznanie warsztatu pracy profesjonalnych kucharzy.

To także  kulinarny sposób na uatrakcyjnienie branżowych spotkań lub prywatnych imprez a także ciekawy pomysł na wyjątkowy prezent.

Decydując się na wizytę w restauracji zastanawiamy się, czy podane danie jest odpowiednio przygotowane, a przede wszystkim czy jest świeże i zdrowe. Taką wiedzę można uzyskać podczas warsztatów Live Cooking Show.

Podczas Live Cooking Show Państwo sami przygotują potrawy, których jakość ocenią profesjonalni kucharze.

Każde menu jest szyte na miarę i ustalane wedle upodobań kulinarnych uczestników. Nie ograniczamy się tylko do jednej kuchni, dlatego w naszej ofercie posiadamy wiele stacji kulinarnych takich jak dania wegetariańskie, regionalne, jak również orientalne. W tym zakresie nie mamy żadnych barier.

Pierwsze w Polsce
Modułów gastronomicznych
Zawodowych kucharzy
Popisowych dań

stacje live cooking

Stacja z pierogami

Na stacji z pierogami, poznają Państwo tajniki przygotowania  pierogów z ciasta francuskiego.
Ze względu na kilkukrotne  chłodzenie ciasta, sporą jego część przygotujemy wcześniej.
Nasi Goście nauczą się również jak można uformować pierogi oraz czym je faszerować z ogólnodostępnych produktów.
Na stacji przygotowane zostaną pierogi ze szpinakiem, pomidorami suszonymi i gorgonzolą oraz z pomidorami concasse, bazylią i parmezanem (formowane w kwadraty).

Danie jednogarnkowe

Na stacji danie jednogarnkowe wspólnie przygotujemy gulasz z wołowiny. Goście pokroją i zamarynują wołowinę a także przygotują wszystkie elementy składające się na finalne danie.
Ze względu, na krótki czas przygotowania, główne mięso na pokaz zamarynujemy wcześniej, natomiast na miejscu zamarynujemy mięso dodatkowe w celu przekazania wiedzy o marynowaniu. Daniem jakie zostanie finalnie przygotowane będzie wołowina po burgundzku z czerwonym winem oraz  ciecierzycą

Dania grillowe

Na stacji grillowej przygotujemy kilka dań z różnego rodzaju mięsa, ryby, warzyw oraz skrobi.
Wytłumaczymy procesy smażenia steków oraz trzy rodzaje formowania dań mięsnych.
Przygotowane zostaną:

  • marynowane steki z antrykotu (porcjowanie, marynowanie, grillowanie, sposób podania)
  • burgery wołowe z mlekiem skondensowanym (przygotowanie, formowanie, grillowanie)
  • suvlaki z greckim sosem tza-tziki (uformowanie, grillowanie, przygotowanie sosu)
  • łosoś gravlax grillowany (suszenie, marynowanie, grillowanie)
  • grillowane warzywa oraz skrobia (formowanie, marynowanie)

Sushi

Sushi to jedna z najpopularniejszych kuchni XXI wieku. Sushi chciałby zrobić każdy ale nie każdy wie jak dobrze je przygotować.
Dobre Sushi to połączenie wiedzy Sushi Mastera, zamiłowania do Japońskich smaków i dobrania odpowiednich produktów.
Na naszych warsztatach Sushi wspólnie przygotujemy:

  • Japońską zupę Ramen na palonych kościach z wołowiną
  • Zupę curry z krewetkami
  • Tempurę krewetkową
  • Filadelfia Rolls
  • Hosomaki z rybą
  • Futomaki z tuńczykiem i łososiem
  • Futomaki na słodko

良い食欲 – SMACZNEGO

Stacja z deserami

Na stacji cukiernia wspólnie przygotujemy popularne i łatwe do przygotowania w domu desery. Pierwsza propozycja to pieczony deser podany na zimno na bazie żółtek i śmietany.
Drugi natomiast na bazie serka mascarpone i wanilii, deser chłodzony podany w kieliszkach z biszkoptami moczonymi w esencjonalnej kawie z amaretto.

biuro mobilnych kuchni

biuro@mobilnekuchnie.pl

Call Now Button