Kamil Klekowski

Szef Kuchni w restauracji przy hotelach o standardzie **** ,gdzie prowadzi autorską kuchnię. Jeden z dwóch szefów kuchni na opolszczyźnie wyróżniony w przewodniku Gault & Millau2018. Jego pasją jest odtwarzanie tradycyjnej kuchni Polskiej i Europejskiej w nowoczesnym wydaniu. Swoją wiedzą i doświadczeniem chętnie dzieli się z młodymi adeptami sztuki kulinarnej. W kuchni na co dzień, opanowany i pełen pomysłów, przewodzi zgranemu zespołowi, bez którego, jak twierdzi, nic by nie zdziałał. Poszanowanie produktu i jakość serwowanych dań to jego dewiza. Wprowadza powiew świeżości do tradycyjnych potraw, przemycając nierzadko elementy nowatorskiej kuchni molekularnej. Pomysłodawca i organizator Festiwalu Kuchni Tradycyjnej oraz regionalnej, który odbył się w 2017 roku w Kluczborku. Laureat konkursu poświęconego kuchni opolskiej.  W przeszłości gotował w Danii oraz Francji. W Polsce współpracował z wieloma uznanymi szefami kuchni, hotelami, restauracjami poszerzając swoje doświadczenia i umiejętności. Szkolił się u Jeana Bossa – prekursora kuchni molekularnej. Zdobył tytuł Mistrza w zawodzie kucharz oraz ukończył kurs pedagogiczny uprawniający do nauczania przyszłych kucharzy. Ukończony kurs HACCP oraz ISO22000 uprawnia go pełnienia funkcji audytora HACCP.

Call Now Button