Jarosław Żuchowicz

Pracuje jako kucharz od prawie siedemnastu lat. Do pracy w zawodzie namówił go ojciec, który twierdził że kucharz może być jednocześnie artystą i mieć stabilną pracę. W zawodzie małymi krokami zdobywał doświadczenie dzięki szefom kuchni, którzy pokazali mu, że jest to ciężki zawód, ale gdy już się to pokocha to możliwości są nieograniczone. Wychowany na tradycyjnej kuchni śląskiej zdobywając doświadczenie w restauracjach od pierogarni po pizzerie, trafił do restauracji, w której poznał dania z kuchni śródziemnomorskiej. W późniejszym etapie zdobywania doświadczenia trafił pod skrzydła Adriana Feliksa, uczestnika programu TOP CHEF, który wprowadził go w arkana kuchni molekularnej i nowoczesnego dekorowania potraw. Kulinarną przygodę kontynuuje obecnie, jako zastępca Szefa Kuchni pod logiem sieci De Silva w Hotelu Mercure w Opolu.

Call Now Button