akademia kulinarna

Akademia Kulinarna Mobilnych Kuchni to profesjonalne miejsce przygotowane specjalnie do organizacji szkoleń, pokazów kulinarnych, degustacji i nauki gotowania. Organizujemy eventy kulinarne, prezentacje produktowe, team building kulinarny, a także specjalistyczne szkolenia i praktyki dla szkół gastronomicznych.

Domeną Akademii Kulinarnej jest fakt, że nasze szkolenia prowadzimy na lokalnych i zdrowych produktach kulinarnych. Partnerem Akademii jest Rybacka Lokalna Grupa Działania „Opolszczyzna”, która dostarcza do naszej Akademii najświeższe ryby, jak również produkty rybne.

Naszym celem jest propagowanie zdrowego żywienia, a także dzielenie się doświadczeniem i wiedzą kulinarną.
Specjalizujemy się również w organizacji prywatnych imprez kulinarnych, podczas których zaproszeni goście, prócz wspaniałej zabawy z gotowaniem, poznają tajniki kuchni z całego świata. Nieodłącznym elementem Akademii Kulinarnej jest food pairing, czyli degustacja wina lub nalewek z nauką łączenia trunków do odpowiedniego menu.

Jak to wygląda?

Niemal każdego dnia prowadzimy szkolenia i warsztaty kulinarne dla klientów indywidualnych zainteresowanych nauką sztuki gotowania.

gdzie gotujemy?

Stworzyliśmy miejsce dla ludzi pragnących nauczyć się gotować oraz tych, którzy chcą rozwijać swoją kulinarną pasję.

jakie Warsztaty?

Gotowy na przygodę z gotowaniem?

Wybierz interesujący Cię warsztat, zadzwoń do nas i zapisz się z dogodnym terminie.

kucharze & trenerzy

W Akademii pracują również inni profesjonalni szefowie kuchni. Każdy z nich specjalizuje się w innej dziedzinie. Wszyscy są do Twojej dyspozycji.

Eventy

Oferujemy organizację eventów kulinarnych. Zapewniamy kompleksowe przygotowanie każdego eventu zaczynając od pomocy w wyborze miejsca, stworzeniu scenariusza po sprawną realizację wydarzenia, a kończąc na obsłudze, nagłośnieniu czy oświetleniu.

Szefowie, kuchni na oczach gości będą przygotowywać potrawy ze świeżych, naturalnych i doskonałych jakościowo produktów. W menu dominować będą dania kuchni polskiej z dodatkiem nowoczesnych akcentów kuchni fusion. Planując menu zawsze pamiętamy o trzech czynnikach: wzrok, zapach i smak. Wzrokowo “łapiemy pierwszy smak” dlatego tak ważny jest sposób podawania potraw. Zapach i smak mają także kluczowe znaczenie dla odbioru dania. Wszystko musi ze sobą współgrać. Każdy składnik powinien tworzyć pełnię smaków potrawy, poprzez różnorodność tekstury, koloru, czy sposobu przyrządzenia.

lokalizacja

Akademia Kulinarna zlokalizowana jest w Bistro Square by Desilva w Centrum Wystawienniczo- Kongresowym (CWK) w Opolu przy ulicy Wrocławskiej 158.

Call Now Button